Zatvori
Poslovni Puls
30/05/2012

Metallica osjeća krizu: Od prodaje albuma se slabo živi - moramo na turneju!

Glazbena industrija već je posljednjih 10-tak godina u velikoj krizi, a život glazbenika još je teži zbog globalnog ekonomskog usporavanja...

I Metallica je u krizi!

Priznao je to gitarist Kirk Hammett u intervjuu za Rolling Stone u kojem je izjavo kako vremešni metalci financijski više ne mogu podnijeti velike pauze između turneja.

"Ciklus u kojem možemo dvije godine se odmarati jednostavno više ne postoji. Nekada smo to mogli sebi priuštiti jer su nam pristizali tantijemi od prodanih albuma. Sada objavite album i povremeno vam kapne neki iznos, a ne kao nekada, na svaka tri mjeseca. Sada svoj studio financiramo od prodanih stvari na turneji", objasnio je Hammett.

Metallicin menadžer Cliff Burnstein kajem prošle godine najavio je kako će bend u iduće dvije godine svirati više europskih koncerata, jer je to za njih - profitabilnije.

"U sljedećih nekoliko godina dolar će biti sve snažniji, a euro slabiji. U tom slučaju želim iskoristiti sve prednosti oslabljenog eura, pa ćemo svirati više europskih koncerata jer će oni za nas biti profitabilniji”, rekao je tada Burnstein i dodao kako je Metallica baš poput Coca-Cole, veliki američki izvozni proizvod i tako se mora i ponašati.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram