Zatvori
Poslovni Puls
28/10/2013

Ledeni marketing: Coca-Cola i Metallica pripremaju koncert na Antarktiku

Metallica ove zime nakratko odlazi na jug - 8. prosinca nastupit će na Antarktiku, jedinom kontinentu na kojem bend nije nikada bio tijekom svoje tridesetogodišnje karijere...

Imali smo nevjerojatnu sreću posjetiti gotovo svaki kutak Zemlje, osim jednog, no i to će se uskoro promijeniti jer odlazimo na Antarktik, jedini kontinent na kojem dosad nismo svirali, objavili su članovi grupe na službenoj web stranici grupe.

Najavili su da će svirati kod pristaništa za helikoptere u argentinskoj bazi Carlini, za obožavatelje iz Argentine, Čilea, Kolumbije, Kostarike i Meksika koji će na natjecanju Coca-Cole Zero biti izabrani za nagradno krstarenje.

Turističko-edukativno krstarenje počinje pet dana prije koncerta iz luke Ushuaiana na najjužnijoj točki Južne Amerike, Tierri del Fuego, a zbog koncerta se zaustavlja u bazi.

Za Metallicu još je nešto novo na tom koncertu - prvi put će svirati u zatvorenom prostoru bez pojačala tako da se zvuk do publike emitira putem slušalica. Šou će se prenositi i uživo te snimiti za sve one koji neće biti te sreće da svrate na kontinent vječnog leda.

Magazin Rolling Stone piše da je jedini koncert koji se dosad održao na Antarktiku bio Live Earth, organiziran 2007. na svih sedam kontinenata. Svirao je samo jedan bend - Nunatak, nezavisni rock kvintet sastavljen od članova znanstvenog tima koji tamo proučava klimatske promjene. U publici je bilo sedamnaestero ljudi.

Da bi osvojili desetodnevno putovanje fanovi grupe koji žele ući u povijest moraju pokazati na što su sve spremni kako bi došli na taj koncert i svoje iskustvo podijeliti sa svijetom na Twitter profilu proizvođača tog gaziranog pića.

Koncert na Antarktiku nastavak je promocije IMAX 3-D filma Metallica: Through the Never, u okviru koje je Metallica nedavno najavila pomicanje vlastitih granica, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram