Zatvori
Poslovni Puls
28/05/2012

Grčki novinari u štrajku: Ne izlaze novine, televizija i radio postaje ne emitiraju vijesti

Grčki novinari su napustili svoja radna mjesta zbog 24-satnog štrajka diljem zemlje u znak prosvjeda zbog otpuštanja i velikog smanjenja plaća u medijskom sektoru, javlja HRT...

Niz ukidanja radnih mjesta pogodilo je medije u Grčkoj nakon uvođenja oštrih mjera štednje. Kao odgovor na to televizija i radio neće emitirati vijesti, internetske stranice neće biti ažurirane i novine neće izlaziti do srijede.

Štrajku se pridružila i nacionalna agencija ANA. Donedavno je u Grčkoj bilo 11 televizijskih postaja, 71 radijska, 22 nacionalna dnevna lista i bezbroj tjednika i mjesečnika.

Međutim, od početka krize u 2010. godini do danas bez posla je ostalo 30% novinara, a mnogi dnevnici kao što su Apogevmatini, Elefterotipija i financijski tjednik Kosmos tuo Ependiti više ne izlaze zbog pada tiraže.

Novinarski sindikati traže nove kolektivne ugovore za taj sektor nakon što su zaposleni na privatnim televizijskim i radio postajama izjavili da su pod pritiskom da sklope kolektivne ugovore koji predviđaju smanjenje plaće do 30%.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram