Zatvori
Poslovni Puls
25/05/2012

Trgovci trljaju ruke: Zbog Eura 2012 samo na pivo potrošit ćemo 100 milijuna kuna!

Prije četiri godine, za vrijeme Eura u Austriji, ozbiljne su svjetske prognoze govorile da se hrvatska ekonomija može nadati zaradi od 35 do 42 milijuna eura po svakoj utakmici reprezentacije...

Kako je Hrvatska tada zastala u četvrtfinalu, odnosno odigrane su četiri utakmice, zarada se zaustavila na oko milijardu kuna. Ove godine svi očekuju skromnije rezultate, jer je kupovna moć građana značajno oslabila. No, proizvođači piva i dalje su spremni na to da će svaka utakmica Hrvatske povećati prodaju piva od osam do deset tisuća hektolitara, piše Novi list.

U dane velikih nogometnih natjecanja 60 posto piva popije se u ugostiteljskim objektima, a 40 posto navijači kupuju u trgovinama. To znači da će Hrvati u kafićima ostaviti 72 milijuna, a u trgovinama 20 milijuna kuna, dakle ukupno 92 milijuna kuna samo na četiri utakmice hrvatske reprezentacije. Bude li ih više, bit će i više piva.

Osim pivske industrije koja može očekivati uobičajenu nogometnu potrošnju dobitnici su i kladionice. U njih ionako zalazi oko 600 tisuća ljudi, a ako se ta brojka, kako se nadaju kladioničari, za vrijeme Eura poveća za deset posto, to može donijeti desetke milijuna kuna zarade u tom biznisu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram