Zatvori
Poslovni Puls
24/05/2012

Ruski biznismen povezan s Gazpromom preuzeo 22,7 posto IGH-a Jure Radića

Tko su investitori koji su upisali i uplatili gotovo 80 milijuna kuna vrijednosti novih dionica Instituta IGH u drugom krugu dokapitalizacije i time postali vlasnicima 40 posto temeljnoga kapitala, u srijedu poslijepodne je i službeno objavljeno iz kompanije...

Sa 60.000 upisanih dionica, odnosno 60-ak posto ukupno prodanih ruski je biznismen Veniamin Mezhibovskiy postao vlasnikom 22,7 posto dionica odnosno glasačkih prava u IGH-u, doznaje T-Portal.

On je generalni direktor tvrtke Saturn Gas Turbine koja radi opremu za Gazprom. Taj je ruski biznismen u Hrvatskoj već realizirao neka ulaganja (jedno od njih bilo je u vinograde, a navodno posjeduje i kuću na Kvarneru), a zbog njegovih veza s Gazpromovim tvrtkama nakratko se zavrtjela i neslužbena priča o Gazpromu kao kupcu. To bi naravno trebalo otvoriti vrata ruskog tržišta hrvatskim građevinarima.

Po 15.000 dionica u drugom krugu upisale su dvije zagrebačke tvrtke u vlasništvu Vlade Čovića, jednog od utjecajnijih poduzetnika sa šibenskog područja, Zagreb Montaža i ZGMontag. Svaka od njih time je stekla 5,7 posto glasačkih prava u IGH-u.

Uz njih, u dokapitalizaciji su sudjelovala i 173 zaposlenika IGH, putem IGHESOP-a, a zajedno su upisali 3920 dionica i tako stekli nešto manje od 1,5 posto vlasništva.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram