Zatvori
Poslovni Puls
23/05/2012

Ako budemo znali kako - iz EU fondova možemo povući do 70 milijuna eura za projekte zapošljavanja

Konferencija Rad i socijalna politika Hrvatske u kontekstu Europske unije organizirana je radi bolje pripreme Hrvatske za skoro kandidiranje projekata za socijalne i kohezijske fondove EU iz kojih bi se moglo povući do 70 milijuna eura, rečeno je na otvaranju dvodnevne konferencije...

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić istaknula je da će nam se nakon ulaska u EU otvoriti fondovi sa izdašnijim sredstvima pa trebamo na vrijeme pripremiti projekte za to.

"Iz socijalnih i kohezijskih fondova može se povući 70 milijuna eura za zapošljavanje nezaposlenih osoba koji su već godinama na burzi rada, kao i za projekte za suzbijanje siromaštva, socijalne isključivosti i sl", rekla je Opačić, prenosi HRT.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić ocijenio je to početkom "novog puta Hrvatske" na kojem će se morati obnoviti poslovni moral, kako poslodavaca tako i radnika.

Predstavnik Europske komisije Zoltan Kazatsay napomenuo je da Hrvatske mora izgraditi dobro funkcionirajući sustav i strukture za povlačenje sredstava EU, posebice za tržište rada koje može dobiti znatna sredstva namijenjena svim sudionica - od poduzetnika do posloprimaca i svih posrednika u procesu zapošljavanja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram