Zatvori
Poslovni Puls
21/05/2012

Nema krize za Ryanair: Neto dobit uvećana za 25 posto na 503 milijuna eura

Niskobudžetna aviokompanija Ryanair izvijestila je o rekordnoj godišnjoj dobiti zahvaljujući skupljim aviokartama koje su amortizirale nagli rast troškova goriva...

U poslovnoj godini koja je završila u ožujku neto dobit Ryanaira dosegnula je 503 milijuna eura, čime je povećana 25 posto. Prihodi su skočili 19 posto na 4,3 milijarde eura.

Zrakoplovna tvrtka priopćila je da je prevezla samo pet posto više putnika nego u prethodnoj poslovnoj godini ali su cijene karata u prosjeku bile 16 posto više, što je pomoglo nadoknaditi 30-postotni rast troškova goriva.

Za tekuću poslovnu godinu u Ryanairu predviđaju dobit u visini 400 do 440 milijuna eura. Unatoč tmurnim gospodarskim prognozama Ryanairov izvršni direktor Michael O'Leary smatra da njegova aviokompanija može takvo okruženje pretvoriti i u prednost.

"Ljudi neće prestati odlaziti na godišnji odmor. Jednostavno će se prebaciti na niskobudžetne prijevoznike", pojasnio je, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram