Zatvori
Poslovni Puls
18/05/2012

Sada je svima jasno: Španjolska je nova Grčka!

Španjolska je u sve većim problemima. Tamošnja vlada pokušala je umiriti investitore, nakon što je vrijednost dionica druge najveće banke - Bankie - pala za 30 posto...

Bankia, koja drži 32 milijardi eura problematične imovine, ovog je mjeseca djelomično nacionalizirana. Najviše je izložena tržištu nekretnina, koje se spektakularno urušilo i izložilo banke lošim zajmovima.

U samo nekoliko dana, navodno su poput Grčke i Španjolci povukli više od milijardu eura. Ministar financija pokušao je umiriti javnost rekavši da za povlačenje novca nema razloga.

Agencija Moody's snizila je kreditni rejting 16 španjolskih banaka. U agenciji su odluku o sniženju rejtinga obrazložili nepovoljnim uvjetima poslovanja, koje karakterizira obnovljena recesija, kriza tržišta nekretnina i visoka razine nezaposlenosti. Napominju i da je zbog teškoća sa zaduživanjem ograničena sposobnost španjolske vlade da pruži podršku bankama, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram