Zatvori
Poslovni Puls
17/05/2012

MojPosao proglasio najbolje poslodavce: METRO, DHL i Red Bull Adria!

Svečana dodjela nagrada za najbolje poslodavce i najbolje prakse s područja upravljanja ljudskim potencijalima za 2012. održana je u srijedu, 16. svibnja, u Zagrebu...

Najboljim poslodavcima nagrade su dodijeljene na temelju rezultata istraživanja koje je portal MojPosao proveo između veljače i svibnja 2012., među više od 3.000 zaposlenika. Cilj istraživanja, koje se provodi šestu godinu za redom, je doznati u kojim je tvrtkama danas, prema ocjenama samih zaposlenika, najbolje raditi.

Po prvi puta dodijeljena su i priznanja najboljim poslodavcima u regiji, u suradnji s vodećim portalima za zapošljavanje u Srbiji – Infostud.com te Bosni i Hercegovini – Posao.ba. U istraživanju, u Hrvatskoj i regiji, sudjelovalo je gotovo 100 tvrtki.

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj u kategoriji velikih tvrtki (s 251 ili više zaposlenih) za 2012. godinu su:

1. METRO Cash & Carry d.o.o.
2. dm-drogerie markt d.o.o.
3. Kozmo d.o.o. za trgovinu i usluge

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj u kategoriji srednjih tvrtki (s više od 51 i manje od 250 zaposlenih) za 2012. godinu su:

1. DHL International d.o.o.
2. Deichmann trgovina obućom d.o.o.
3. RASCO d.o.o.

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj u kategoriji malih tvrtki (s više od 20 i manje od 50 zaposlenih) za 2012. godinu su:

1. RED BULL ADRIA d.o.o.
2. Agro Simpa d.o.o.
3. Omega software d.o.o.

Kao najbolji poslodavci u regiji za 2012. godinu proglašeni su:

1. Apatinska pivara Apatin d.o.o. (u kategoriji velikih tvrtki)
2. DHL International Beograd d.o.o. (u kategoriji srednjih tvrtki)
3. Nordeus d.o.o. (u kategoriji malih tvrtki)

Iako ove godine hrvatske tvrtke nisu ponijele titulu najboljeg poslodavca u regiji, prosječno zadovoljstvo zaposlenih u Hrvatskoj općenito je više nego u Srbiji.
Pa ipak, tvrtke iz Srbije osvojile su regionalne nagrade jer njihove ocjene značajno odstupaju od prosjeka za tamošnje tvrtke.

Kada analiziramo rezultate hrvatskog istraživanja o najboljim poslodavcima, kod svih tvrtki, bez obzira na veličinu, najbolje je ocijenjena kategorija 'Lojalnost', dok su slabije ocijenjene kategorije 'Korporativna komunikacija' te 'Organizacija rada'.

Najbolji hrvatski poslodavci u kategoriji velikih tvrtki od prosjeka najviše odskaču u kategoriji 'Razvojne mogućnosti', dok najbolji poslodavci kod srednjih tvrtki od prosjeka najviše odskaču u kategoriji 'Korporativne komunikacije'. Top tri male tvrtke u Hrvatskoj od ostatka odskaču u kategoriji 'Međuljudski odnosi', stoji u priopćenju portala MojPosao.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram