Zatvori
Poslovni Puls
15/05/2012

Panika u Italiji: Moody's snizio rejtinge 26 talijanskih bankarskih grupacija. Slijedi Španjolska?

Bonitetna agencija Moody's počela je dugoočekivano smanjivanje rejtinga europskih i globalnih banaka snizivši kreditne rejtinge 26 talijanskih zajmodavaca, uključujući UniCredit i Intesa Sanpaolo...

Od 26 talijanskih banaka, kod 10 je ocjena za dugoročni dug i depozite snižena za jedan stupanj, kod osam za dva stupnja, kod šest za tri stupnja i kod dvije za četiri stupnja. Uz to je Moody's snizio kratkoročne bonitetne ocjene za 21 banku, i to za jedan do dva stupnja.

Taj je potez slijedio nakon što je agencija u veljači počela preispitivati rejtinge 114 financijskih institucija u 16 europskih zemalja zbog mogućeg sniženja, s naglaskom na osjetljivost banaka na dužničku krizu eurozone. Očekuje se da će Moody's nakon talijanskih sniziti i rejting španjolskih banaka.

Do kraja lipnja više od 100 europskih banaka, kao i divovi s Wall Streeta kao što su Bank of America i Citigroup, vjerojatno će imati niži rejting za barem jednu razinu, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram