Zatvori
Poslovni Puls
14/05/2012

Ipak ima nade za nas: Osam hrvatskih inovatora iz Rumunjske se vraća s vrijednim priznanjima!

Zbog ovakvih priznanja, u moru loših vijesti, ipak imamo nadu da nas čekaju nešto bolji dani...

Na Europskoj izložbi inovacija i novih tehnologija u Iasiju, u Rumunjskoj, osam hrvatskih inovatora osvojilo je 12 vrijednih priznanja. Najboljim hrvatskim izlagačima proglašeni su Dejan i Bojan Ciglenečki, koji su za mehanizam za učvršćivanje vučnog priključka dobili zlatnu medalju i posebnu nagradu malezijskog izaslanstva, priopćeno je iz Hrvatkog saveza inovatora. Na izložbi je predstavljeno oko 300 izložaka iz 12 država, a dodijeljeno je 150 nagrada.

Ostala četiri hrvatska zlata dobili su Rosa Ferinčević, za aciodosalus kapi za vlaženje očiju; Jurica Mavrović i Slavko Lauš, inovatori s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, za zaštitu od zračenja mobitela; Davor Gusić, za PICPLC (automatski kontroler), te Igor Puhar, za Carbon vertebrae protector.

Osvajači triju srebrnih medalja su riječki inovatori Anton Bačić, za elektromagnetsko dizalo; Juraj Juričić i Igor Pomazan, za elektrocikl, te Slobodan Rajić, za gumeni putni prijelaz DR-1. Ovu je inovaciju Ministartstvo obrazovanja Republike Moldavije nagradilo zlatnim odličjem.

Hrvatski savez inovatora dobio je nagradu Iranskog instituta inovatora za najbolji ukupni nastup, javlja HRT.

Što reći nego - svaka čast!

Foto: http://mixergy.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram