Zatvori
Poslovni Puls
11/05/2012

Srbija uvodi učenje kineskog jezika u svoje osnovne i srednje škole

Srbijanski učenici moći će ubuduće u školama učiti kineski jezik nakon što su u srijedu srbijanski ministar obrazovanja Žarko Obradović i kineski veleposlanik u Srbiji Zhang Wanxue potpisali dokument koji će u osnovnim i srednjim školama u Srbiji omogućiti učenje kineskog jezika...

Potpisani memorandum o suradnji na provedbi projekta učenja kineskog jezika u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, po Obradovićevim riječima, omogućit će da odmah počnu satovi kineskog jezika za 2462 učenika osnovnih i srednjih škola.

Riječ o pilot-projektu koji će trajati do kraja školske godine, a uspije li projekt, kineski će jezik biti moguće uvesti kao izborni predmet. Cilj projekta je da se kroz učenje osnova kineskog jezika učenici u Srbiji upoznaju s kineskim jezikom, kulturom i tradicijom. Mladim naraštajima će, kazao je Obradović, time biti omogućeno upoznavanje i razumijevanje jedne velike i napredne države, nacije i kulture te učenje jezika koji će zasigurno biti jedan od najznačajnijih u stoljeću u kojem živimo.

Kineski jezik predavat će 14 nastavnika iz Kine, najavio je kineski veleposlanik i dodao kako kulturna razmjena između Kine i Srbije ima dugu povijest te da ima mogućnosti za njezino daljnje unaprjeđenje.

Jedan sličan program krenuo je prošle godine u Švedskoj.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram