Zatvori
Poslovni Puls
09/05/2012

Barroso poručio Hollandeu da nema govora o napuštanju politike "stezanja remena"

Očekivano - Barroso je krenuo u ofenzivu nakon što su francuski predsjednički i grčki parlamentarni izbori pokazali kako građani EU-a favoriziraju političare/političke opcije koje se protive mjerama štednje i fiskalne odgovornosti...

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso poručio je da neće biti novih pregovora o fiskalnom paktu, koji je u ožujku potpisalo 25 država članica, suprotno želji novoizabranog francuskog predsjednika Francoisa Hollandea, prenosi HRT.

Isto je kazao i predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz. Dvojica čelnika skloni su međutim sklapanju drugog europskog gospodarskog pakta koji ne bi bio posvećen samo proračunskoj disciplini. Nisu precizirali o kakvom bi to sporazumu mogla biti riječ, nego samo da neće biti financiran novim zaduživanjima ili inflacijom.

Francois Hollande želi nove pregovore o fiskalnom paktu ili da ga se dopuni odredbama o poticanju rasta, no tomu se žestoko protivi njemačka kancelarka Angela Merkel.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram