Zatvori
Poslovni Puls
04/05/2012

Nisu "smeće": Agencija Fitch potvrdila postojeće rejtinge hrvatskim bankama

Agencija Fitch potvrdila je važeće rejtinge Zagrebačke banke (Zaba), Privredne banke Zagreb (PBZ), Erste&Steiermaerkische Bank (ESB) i Societe Generale-Splitske banke napominjući da su njihovi inozemni vlasnici i dalje zainteresirani za poslovanje u regiji srednje i istočne Europe...

Potvrđen je Zabin dugoročni rejting 'BBB+', uz negativnu prognozu, te procjena šansi za vanjsku potporu"'2" PBZ-a, ESB-a i Societe Generale-Splitske banke.

Prognoza za dugoročni rejting Zagrebačke banke usklađena je s negativnom prognozom za dugoročni IDR UniCredita i mogla bi biti snižena u slučaju sniženja rejtinga talijanske banke, tumače u agenciji. Podsjećaju da je 76,6 posto PBZ-a u vlasništvu talijanske banke Intesa SanPaolo dok je ESB u potpunosti u vlasništvu Erste Group Banka, a SB u 100-postotnom vlasništvu Societe Generalea.

Procjene izgleda za potporu mogle bi biti snižene u slučaju sniženja dugoročnih rejtinga krovnih banaka za više razina, što bi ukazivalo na njihovu smanjenu sposobnost da podupru svoje podružnice, što u Fitchu ne očekuju, javlja HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram