Zatvori
Poslovni Puls
01/05/2012

Srbija oporavlja industriju: Američki div Cooper Standard u Sremskoj Mitrovici želi otvoriti tvornicu

U posljednje vrijeme iz Srbije sve češće pristižu vijesti o inozemnim ulaganjima u tamošnji industrijski i proizvodni sektor...

Kako javljaju srbijanski mediji, jedan od najvećih svjetskih dobavljača dijelova za automobile, američki Cooper Standard, planira proširiti svoju proizvodnju i tko kroz otvaranje proizvodnog pogona u susjednoj Srbiji. Generalni direktor Cooper Standarda za Poljsku i Rumunjsku Peter Gaska kazao je kako je kompanija još uvijek u potrazi za idealnom lokacijom koja će ispuniti sva očekivanja u pogledu proizvodnje, zemljopisnog položaja i tehničkih mogućnosti, no potvrdio je kako je Sremska Mitrovica iznimno zanimljiva lokacija.

- Marljivi susjedi: U Srbiji kreće izgradnja 1,7 milijardi eura vrijednog solarnog parka

"Sigurni smo da tamo postoje sve mogućnosti koje će ispuniti očekivanja Cooper Standarda. Prilikom posjeta osjetili smo vrlo dobru poslovnu suradnju, a poslovanje u Srbijij omogućit će našoj kompaniji da raste i postane konkurentnija u Europi", kazao je.

Prema pisanju srbijanskih medija, Cooper Standard u Srbiji planira zakupiti tvornicu od 7.000 četvornih metara koja bi mogla zaposliti oko 300 radnika. Postoji i plan dodatnog širenja proizvodnih kapaciteta ukoliko Cooper Standard bude zadovoljan inicijalnim uvjetima poslovanja u Srbiji.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram