Zatvori
Poslovni Puls
27/04/2012

PROFITABILNO: Vlada ga se želi riješiti, a Croatia osiguranje bilježi rast kvartalne bruto dobiti od 37,3 posto

Croatia osiguranje objavila je danas poslovne rezultate iz prvog kvartala svoje fiskalne godine...

Ukupni prihodi Croatia osiguranja d.d. iznose 641,9 mil. kuna i veći su za 1,6 % ili nominalno 9,9 mil. kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupni rashodi iznose 615,5 mil. kuna i veći su za 0,5% ili nominalno 2,8 mil. kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U prvom tromjesečju CO ostvarila je bruto dobit u iznosu od 26.4 milijuna kuna, što je povećanje od 37,3% u odnosu na isto razdoblje 2011. godine.

"Hrvatski osigurateljni sektor u prvom kvartalu bilježi pad premije čime su opravdane  tvrdnje kako 2012. godina neće biti ništa manje izazovna od prošle godine. U skladu  s gospodarskim kretanjima, koja uvelike ovise o aktualnoj globalnoj financijskoj krizi, na hrvatskom tržištu osiguranja ne očekuje se značajniji rast premije ni u 2012. godini" pojašnjavaju iz Croatia osiguranja.

U prva tri mjeseca 2012. godine, Croatia osiguranje d.d. ostvarila je ukupnu zaračunatu premiju u iznosu od 951,2 mil. kuna, što predstavlja smanjenje od 3,0% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Zaračunata premija neživotnih osiguranja manja je za 2,8%, dok u segmentu životnih osiguranja Društvo bilježi smanjenje od 4,4% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Posebno je važno naglasiti kako je u osiguranjima motornih vozila Croatia osiguranje zabilježila porast zaračunate premije od 5,3%, sa 260 na 274 milijuna kuna.

Tržišni udio Croatia osiguranja d.d. u ukupnoj zaračunatoj premiji svih društava za osiguranje u RH u prvom tromjesečju 2012. iznosi 37,5%, dok društvo kćer Croatia zdravstveno osiguranje bilježi udio od 1,3%.

"S ciljem realizacije rasta prodaje i podizanja profitabilnosti CO-a i u 2012. godini  nastavlja se s uvođenjem inovacija, redizajnom starih i uvođenjem novih proizvoda sukladno svjetskim trendovima razvoja osiguranja", poručuju iz tvrtke.

Pročitajte još:

- Novi ruski vlasnici Volksbanka teški su 70 milijardi dolara i zainteresirani za Croatia osiguranje

- Dolaze Britanci: Ulagači iz VB zainteresirani za Croatia osiguranje i Hrvatsku poštansku banku?

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram