Zatvori
Jasmin Hadzic
29/08/2011

RIM još uvijek nije mrtav: Nova serija BlackBerry 7 ima šansu za ravnopravnu borbu s Androidom i iPhoneom

Iako su neki kanadski Reseach in Motion (RIM) poglasili mrtvom kompanijom, jedan analitičar vjeruje kako proizvođač BlackBerryja još uvijek ima šansu za ravnopravnu borbu s Androidom i iPhoneom...

Analtičar Sterne Ageea Shaw Wu vjeruje kako će nova serija BlackBerry 7 uređaja omogućiti RIM-u da povrati barem dio tržišnog udjela kojeg je izgubio otkad su se na tržištu pojavili daleko superiorniji smartphoneovi poput iPhonea i Androida.

"Vjerujemo da će RIM profitirati od do sada najsnažnijeg proizvodnog ciklusa. Rane recenzije koje su solidne i pozitivne veliko su poboljšanje u odnosu na BlackBerry 6 seriju koja je uglavnom dobivala negativne ocjene", tvrdi Wu.

Popularnosti novih mobitela sigurno će pridonijeti i najava iz RIM-a kako će novi BlackBerry QNX operativni sustav podržavati i Android mobilne aplikacije.

Wu zaključuje kako kanadski proizvođač mobitela i nekadašnji tržišni lider u kategoriji "pametnih telefona" može profitirati i od Nokijinih problema. Naime, prvi Nokia Windows Phone 7 mobitel na američko će tržište stići tek 2012. godine.

"Za RIM to je velika prilika", rekao je Wu.

Na globalnoj razini RIM trenutno ima tržišni udio od nekih 10 posto. U posljednjem kvartalu, od 107 milijuna prodanih smartphonea, njih 12 milijuna bilo je iz BlackBerry serije.

Mi smo skeptični da RIM može napraviti neki veći zaokret, ali vrijeme će pokazati...

Pročitajte još:

- Proizvođač BlackBerryja, kanadski RIM, najavio otpuštanje oko 2000 zaposlenika

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram