Zatvori
Foto: Kao potencijalni kupci Virgin Atlantica već su se spominjali Etihad Airways i AirAsia...
Jasmin Hadzic
20/02/2011

Air France i američka Delta pripremaju teren za preuzimanje Bransonovog Virgin Atlantica?

Kako danas piše Sunday Times, francuski nacionalni avioprijevoznik Air France i američka Delta pokušavaju nagovoriti Virgin Atlantic za uključivanje u SkyTeam alijansu koja omogućava podjelu troškova i jednostavnije utvrđivanje novih zračnih ruta...

Analitičari se pitaju da li se iza interesa Air Francea i američke Delte zapravo krije priprema za preuzimanje britanskog Virgin Atlantica koji se nalazi u većinskom vlaništvu tajkuna Sir Richarda Bransona i njegove Virgin grupacije.

Branson ima udio od 51 posto u Virgin Atlanticu, dok preostali dio drži Singapore Airlines.

Britanski poduzetnik još je u studenom prošle godine angažirao konzultante Deutsche Bank-a kako bi pronašli novog kupca/partnera za Virgin Atlantic čije je poslovanje došlo u pitanje nakon što je British Airways najavio veliko povezivanje s američkim American Airlinesom što bi stvorilo neformalni monopol na preko-oceanske letove.

U slučaju prodaje ili spajanja Virgin Atlantic bi nastavio pod Virginovim brendom, za što bi Branson dobivao neku godišnju naknadu. Većina biznisa pod Virginovim brendom danas funkcionira na potpuno isti način - Virgin grupacija drži mali udjel u tvrtci, a naplaćuje se godišnja naknada za korištenje Virgin brendinga.

Kao potencijalni kupci Virgin Atlantica već su se spominjali Etihad Airways i AirAsia (koja je potencijalno preuzimanje već demantirala).

Pročitajte još:

- Sir Richard Branson ozlijeđen u skijaškoj nesreći

- Richard Branson prije 3 godine ponudio 25 milijuna dolara za ekološku inovaciju. Nitko se nije javio…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram