Zatvori
Poslovni Puls
25/10/2013

Ovako se to radi u Sloveniji: Ako ne možeš objasniti dohodak plaćaš porez od 70 posto!

Narodna skupština Slovenije jednoglasno je, u prvom čitanju, prihvatila izmjene Zakona o poreznim postupcima, u sklopu kojeg Vlada želi uvesti "superporez" kao sredstvo borbe protiv neprijavljenog dohotka...

Temeljem tih izmjena, porezna stopa od 70% primjenjivat će se na dohodak koji nije prijavljen poreznim vlastima. Porezna uprava će također dobiti mnogo veće ovlasti u postupcima protiv osoba za koje je ustanovljeno da troše više nego što službeno zarađuju.

Nacrt promjena sada ide na ocjenu parlamentarnog odbora za financije, dok se donošenje zakona očekuje do kraja godine.

Izmjene zakona predložila je Vlada, na inicijativu poreznih vlasti, koje su u posljednje vrijeme, zabilježile povećanje broja slučajeva pojedinaca koji znatno više troše u usporedbi s prihodima koje prijavljuju, javlja Index.

Kako bi se omogućila što efikasnija borba protiv poreznih utaja, produljeni su zastarni rokovi u kojima poreznici mogu istraživati pojedince, sa pet na deset godina.

Ove promjene su podržali svi klubovi zastupnika u slovenskom parlamentu, dok su neki zastupnici predložili da se zastarni rokovi produlje i mnogo više od predviđenih deset godina, kako je navedeno u nacrtu zakona.

"Postoji određeni broj ljudi koji su stekli imovinu na neki čudan način" rekao je Franc Bogovič iz oporbene Narodne stranke, a prenosi Slovenian Times.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram