Zatvori
Poslovni Puls
30/06/2012

Borislav Škegro: Vrijeme je da umjesto turista mediji počnu brojati šlepere izvoznika!

Borislav Škegro u kolumni za Večernji list navodi kako nas ni super uspješna turistička sezona neće spasiti i poboljšati hrvatski kreditni rejting te tvrdi da nas samo proizvodnja i privatne investicije mogu izvući iz trenutne situacije...

"Cijeli turistički sektor ne sudjeluje u domaćem BDP-u više od šest do sedam posto, i neka sezona bude iznad očekivanja – umjesto pet posto poraste i deset posto u financijskim pokazateljima – to će pogurati BDP dodatnih 0,3 posto", smatra šef Quaestusa, BorislavŠkegro.

Odlična turistička sezona u odnosu na prosječnu dodaje vrijednost koja je jednaka očuvanju jednog većeg industrijskog poduzeća, na primjer brodogradilišta 3. maj.

"Istu onu društvenu i institucionalnu energiju koja se ulaže u promociju turizma valja uložiti i u ostale sektore. Od povoljnih kreditnih programa HBOR-a do plaćanja promidžbe u inozemstvu, od vladinih stožera za pripremu cjelogodišnje sezone, u recimo, gradnji sustava navodnjavanja, do medijskog brojanja šlepera punih robe za izvoz na graničnim prijelazima pri izlasku iz Hrvatske'', navodi Škegro.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram