Zatvori
Poslovni Puls
09/04/2012

Amerikanci i dalje nezainteresirani za spašavanje eurozone: Riješite sami svoje probleme!

Amerikanci i dalje nitu pretjerano zainteresirani za pomoć pri rješavanju europske dužničke krize...

Američki ministar financija Timothy Geithner poručio je da prema mišljenju Obamine administracije eurozona može sama riješiti svoju dužničku krizu, prenosi HRT. "Europski čelnici odlučili su da će učiniti sve što je potrebno kako bi eurozona funkcionirala i kako bi se očuvala njezina kohezija. A oni to i mogu učiniti, mislim da posjeduju resurse i sposobnost za to", rekao je Geithner u srijedu.

Izvršna direktorica Međunarodnoga monetarnog fonda Christine Lagarde pozvala je SAD da poveća potporu MMF-u u saniranju dugova europskih zemalja, ističući da o uspjehu tih nastojanja ovisi i oporavak američkoga gospodarstva. No malo je izgleda da taj poziv bude uslišen zbog američke unutarnje politike u predizbornoj godini.

Geithner je pohvalio 17 članica eurozone zbog napretka u rješavanju financijskih teškoća Grčke, Irske i Portugala, spašenih zajedničkim naporima EU-a i MMF-a. Upozorio je ipak da su pred Europom i dalje veliki izazovi unatoč dogovoru eurozone o jačanju financijskog štita vrijednog više od bilijun američkih dolara.

Pročitajte još:

- Eurozona i dalje ne vidi svjetlo na kraju tunela: Italija i Španjolska u paklu rekordno visoke nezaposlenosti

- Stvari ponovno krenule nagore: Sada i grčki premijer kaže da će Grčka možda trebati novu pomoć

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram