Zatvori
Poslovni Puls
15/12/2011

Milan Bandić Vam se smije u lice ako ste mislili da ćete dobiti povrat preplaćene naknade za vrtić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da neće biti povrata novca roditeljima koji su po višoj cijeni platili smještaj djeteta u vrtić ili jaslice ako Gradska skupština donese proračun za 2012. i jedinstvenu cijenu od 300 kuna...

Tako da ukoliko ste "preplatili" vrtić - žao nam je, ali onaj "višak" vjerojatno nikada nećete vidjeti...

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je rekao da je povrat novca "najprije nemoguć, a drugo - to ne dolazi u obzir jer je to druga proračunska godina", prenosi HRT. Rekao je da je Grad Zagreb subvencionirao 46% roditelja koji nisu plaćali ništa i sada će oni plaćati 300 kuna te Grad neće od njih potraživati novac, ali ni vraćati onima koji su plaćali više jer će sad plaćati upola manje.

Istaknuo je, uz ostalo, i kako će od Nove godine, ako Gradska skupština prihvati proračun za 2012., roditelji djece u vjerskim i privatnim vrtićima imati jednaku subvenciju, što je velik pomak u usporedbi sa starim modelom.

Istaknuo je da je "nesretan kao čovjek što je morao odustati od načela socijalne pravednosti i solidarnosti na temelju dohodovnog principa zbog opstrukcija na svim razinama od medija do civilnih udruga i što se još jednom obistinilo da mikrofon ne može blizu onima koji imaju najmanje."

Pročitajte još:

- Bandić u problemima – revizori otkrili goleme nepravilnosti u financijskim knjigama Grada Zagreba!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram