Zatvori
Jasmin Hadzic
04/08/2011

Mukesh Ambani, vlasnik najskupljeg nebodera na svijetu optužen da je muljao s građevinskim zemljištem

Najbogatiji Indijac s imovinom čija se vrijednost procjenjuje na 27 milijardi dolara (Forbes) upravo je upao u velike probleme...

Ako se možete prisjetiti, Mukesh Ambani, vlasnik holdinga Reliance Industries Limited, krajem prošle godine došao je pod povećalo medija nakon što je sa svojom obitelji uselio u perverzno skupi neboder vrijedan milijardu dolara. Luksuzni neboder "Antilia" u Mumbaiju ima 27 katova, a ukupna stambena površina iznosi čak 37.000 kvadratnih metara.

No, kako prenosi DailyMail, Ambani je u velikim problemima. Indijske vlasti trenutno istraživaju način na koji je kupljeno zemljište na kojem je niknuo najskuplji svjetski neboder.  Milijarder je navodno kupio zemljište još 2002. godine od udruge za zaštitu siročadi Currimbhoy Ebrahim Koja. Udruga je na tom zemljištu planirala izgraditi obrazovnu ustanovu za siromašnu djecu.

Ambani je sporno zemljište platio oko 5 milijuna dolara, no ta transakcija nikada nije bila odobrena od indijskog državnog odbora koji nadgleda prodaju zemljišta u vlasništvu humanitarnih organizacija. Pokrenuta je istraga, a indijske vlasti navodno žele pod svaku cijenu povratiti zemljište ispod nebodera.

Tko zna - možda će Ambani helikopterom prebaciti neboder na neku drugu lokaciju.

Inače u tih 37.000 kvadrata žive Mukesh, supruga Nita, troje djece i njegova mama.

Eh da, i još 600 zaposlenika koji se brinu o održavanju nebodera.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram