Zatvori
Microsoft zgrada
Foto: M Rezaie / Unsplash
PoslovniPuls
23/09/2024

Stigla sjajna vijest za sve dioničare Microsofta

Microsoft je najavio povećanje isplate dividendi za 10%, kao i pokretanje novog programa otkupa dionica u iznosu od 60 milijardi dolara. Dionicama Microsofta trenutno se trguje uz cijenu od oko 435 dolara. Kvartalna dividenda porasla je s prethodnih 75 centi na 83 centa po dionici.

Dividenda će biti isplaćena 12. prosinca dioničarima koji su evidentirani do 21. studenog ove godine. Novi program otkupa dionica, bez zadanog roka trajanja, omogućava Microsoftu fleksibilnost da otkupi vlastite dionice prema potrebi, a može biti obustavljen u bilo kojem trenutku.

Ove mjere dolaze kao rezultat kontinuiranog rasta Microsoftovog poslovanja, potpomognutog sve jačim prisustvom u cloud poslovanju, umjetnoj inteligenciji i razvoju softverskih rješenja. Također, program otkupa dionica često je znak povjerenja uprave u stabilnost i dugoročnu vrijednost tvrtke, što dodatno motivira investitore da zadrže svoje dionice ili da povećaju ulaganja.

Povećanje dividende i otkup dionica često su taktike koje velike tvrtke koriste kako bi vratile kapital dioničarima i povećale vrijednost dionica. Microsoft je poznat po svojoj strategiji vraćanja značajnog dijela svog novca investitorima putem otkupa dionica i dividendi, što ga čini privlačnim za dugoročne investitore koji traže stabilne prinose.

Nadalje, ovakve odluke često utječu i na tržišne analitičare, koji s povećanjem dividendi i otkupa dionica često povećavaju i svoje procjene o vrijednosti dionica, što dodatno podiže interes investitora.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram