Zatvori
Zagreb trg
Foto: Kristijan Arsov / Unsplash
PoslovniPuls
12/09/2024

Prosječna neto plaća u Zagrebu bilježi pad, ali još uvijek premašuje 1.500 eura

U lipnju ove godine, prosječna neto plaća isplaćena po zaposleniku u pravnim osobama u Zagrebu iznosila je 1.509 eura. To predstavlja nominalni pad od 0,6% u usporedbi sa svibnjem, ali je ipak zabilježen rast od 14,6% u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Prema informacijama Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, najviše prosječne neto plaće u lipnju zabilježene su u sektoru vađenja nafte i prirodnog plina, s iznosom od 2.601 euro. S druge strane, najniže neto plaće zabilježene su u industriji proizvodnje kože i srodnih proizvoda, gdje su radnici primili 871 euro.

Medijalna neto plaća za lipanj iznosila je 1.274 eura, što znači da je polovina zaposlenika imala manju, a polovina veću plaću od tog iznosa.

Uspoređujući zagrebačke plaće s državnim prosjekom, koji je za lipanj bio 1.315 eura, radnici u Zagrebu su u prosjeku primili 194 eura više.

Što se tiče bruto plaća, prosječna mjesečna bruto plaća u Zagrebu u lipnju iznosila je 2.150 eura. To je pad od 0,7% u odnosu na prethodni mjesec, ali istovremeno i rast od 14,9% u odnosu na lipanj prošle godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram