Zatvori
PoslovniPuls
29/09/2021

Gaming sve više u fokusu: Netflix kupio poznati studio za izradu video igara

– Ako se ukaže prilika – Netflix bi mogao pokušati kupiti Formulu 1
– Bivši Netflixovi inženjeri optuženi za insajdersku trgovinu dionicama
– 3 načina kako je Netflix kreirao kulturu visokokvalificiranih zaposlenika

Streaming div Netflix i ovim potezom pokazuje kako misli ozbiljno kada je u pitanju tržište video igara. Za svoju prvu akviziciju Netflix je izabrao Night School Studio, poznat po serijalu "Oxenfree", koji je dobro prihvaćen od strane publike i kritike.

Mike Verdu, potpredsjednik razvoja igara u Netflixu navodi kako "predanost studija Night School umjetničkoj izvrsnosti i njihovi dokazani rezultati čine ih neprocjenjivim partnerima dok zajedno izgrađujemo kreativne sposobnosti i knjižnicu Netflixovih igara“. Dodao je kako Netflix planira dodati "ekskluzivne igre dizajnirane za sve vrste igrača i bilo koju razinu igraćih sposobnosi" koje će biti uključene u članstvo, a nemaju oglase ili kupovinu unutar aplikacije.

Netflix nesumnjivo ima velike ambicije na tržištu video igara i već je lansirao tri casual video igre u Poljskoj, Španjolskoj i Italiji, a još jučer smo pisali i o druge dvije "punokrvne" video igre koje izlaze pod Netflixovom izdavačkom kapom.

Preuzimanje Night School Studija Netflixu će jamačno omogućiti još bržu i kvalitetniju realizaciju svojih gaming ambicija, a za očekivati je da ćemo uskoro pisati i o novim, sličnim akvizicijama drugih game development studija.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram