Zatvori
Jasmin Hadžić
25/09/2021

Ako se ukaže prilika - Netflix bi mogao pokušati kupiti Formulu 1

Vodeća svjetska streaming platforma za sad nema planove za ulazak na tržište streaminga sportskih događaja, ali i to bi se moglo promijeniti u budućnosti, pod jednim uvjetom.

U razgovoru za njemački Der Spiegel, Reed Hastings, osnivač i izvršni direktor Netflixa, između ostalog je priznao kako streaming servis zasad nema namjeru natjecati se s tradicionalnim TV kućama oko prava na emitiranje prijenosa uživo sportskih događanja. Međutim, to bi se moglo promijeniti ukoliko bi Netflix dobio mogućnost preuzimanja cijele platforme.

"Sa sportskim prijenosima nemamo direktnu kontrolu. A ta vrsta kontrole bila bi preduvjet da našim korisnicima možemo isporučiti sadržaj. Prije nekoliko godina prodana su komercijalna prava na Formulu 1. Tada nismo bili među ponuđačima, ali danas bismo razmislili o tome", komentirao je Hastings.

Komercijalna prava na najelitnije motorsport natjecanje nalaze se u rukama američke medijske grupacije Liberty Media, koja je 2017. godine ta prava otkupila od private equity tvrtke CVC za 4,6 milijardi dolara.

Inače, Netflix-u se često pripisuje velika zasluga za rast popularnosti Formule 1 na američkom tržištu, zbog popularnog dokumentarnog reality serijala "Drive to Survive" koji nudi ekskluzivni uvid u svijet Formula 1 timova i vozača.

TEME:  
AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram