Zatvori
PoslovniPuls
19/08/2021

Bivši Netflixovi inženjeri optuženi za insajdersku trgovinu dionicama

Američka komisija za vrijednosne papire (SEC) optužila je trojicu bivših Netflixovih softverskih inženjera za sudjelovanje u insajderskoj trgovini dionicama popularne streaming kompanije, što im je donijelo profit od 3 milijuna dolara.

Optuženi inženjeri navodno su u vremenskom razdoblju od 2016. do 2019. koristili insajderske informacije o rastu broja Netflixovih preplatnika.

Prooptuženi inženjer Sung Mo “Jay” Jun bio je predvodnik i dijelio je sa svojim bratom i njegovim prijateljem Netflixove povjerljive korporativne informacije koje su grupi omogućile nezakonito povlašteno trgovanje dionicama Netflixa prije objava redovnih burzovnih izvješća.

Iz SEC-a su prijevaru otkrili koristeći napredni softver za analitiku podataka koji je otkrio "nevjerojatnu razinu uspjeha" što je SEC-u bilo dovoljno za pokretanja istrage oko nezakonite trgovine Netflixovim dionicama.

Optuženici su pokušali izbjeći detekciju kroz korištenje šifriranih aplikacija za dopisivanje, ali čini se kako to nije bilo dovoljno da izbjegnu SEC-ovu kontrolu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram