Zatvori
Poslovni Puls
17/07/2019

3 načina kako je Netflix kreirao kulturu visokokvalificiranih zaposlenika

Bivša šefica ureda za biranje zaposlenika Netflixa Patty McCord istaknula je 3 načina kojima je činila Netflix privlačnom tvrtkom za regrutere, ali i motvirala vrhunske talente.

  1. PREISPITIVATI SVE

McCord navodi kako si je konstantno postavljala pitanje „Koja je svrha ove aktivnosti“ za sve što se događalo u organizaciji. Smatrala je kako ljudi u sebi nose znanja i moć te da ih nije potrebno dodatno jačati od strane kompanije nego je nužno isticati njihove sposobnosti. Takve je uvjete i stvorila rješavajući se pritom irelevenatnih normi tvrtki, različitih tipova odobrenja i procedura. Na primjer, McCord je uspjela u tome da se način vrednovanja feedbackova u kompaniji sasvim izmijeni u smjeru pozitivnijem za kompaniju.

  1. BITI ODLIČNA POLAZNA TOČKA ZA DALJNJI RAD

McCord je kao važan aspekt svog posla držala motiviranje i rast zaposlenika. Utjecaj Netflixa na zaposlenike koji napuštaju kompaniju treba se ogledati u tome da su oni naučili nešto što dotad nisu znali, stekli bogato radno iskustvo ili shvatili načine na koji mogu doprinijeti kompaniji u kojoj nastavljaju svoju karijeru. Ono što McCord ističe je relacija zaposlenik-poslodavac gdje obje strane moraju biti zadovoljne kako svojim radom tako i međusobnim odnosom. Prema stajalištu McCord, samo zadovoljan zaposlenik može biti dio tima, koji će u konačnici i napredovati.

  1. KONSTANTNO REGRUTIRATI

Za McCord je bilo moguće lako prihvaćati stalne promjene zaposlenika u Netflixu jer je upravo ona bila ta koja je u kulturu kompanije unijela način razmišljanja prema kojem je nužno „stalno zapošljavati“. Smisao procesa zapošljavanja, kojeg je pod utjecajem McCord, Netflix plasirao bio je taj da svaki kandidat zaista želi taj posao, a takav su rezultat i postigli. Naime, prema kandidatima se odnosilo s poštovanjem, razgovori su bili obavljani u dogovoreno vrijeme i na efektivan način sa zasluženim epitetom impresivnog procesa.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram