Zatvori
Poslovni Puls
25/05/2015

Rusi pokrenuli vlastiti platni sustav - "Mir"

Na stranicama Nacionalnog sistema platnih kartica glasanje za naziv i logotip prve ruske platne kartice je završeno u noći između 22. i 23. svibnja. Pobijedila je varijanta koju je predložio internet korisnik Lentochka iz Udmurtske Republike Ruske Federacije. Prvi ruski platni sistem će se zvati Mir...

Posljednjih nekoliko sati glasanja nijedan prijedlog nije imao značajnu prednost. Tri prva mjesta su sakupila u 15-18 postotaka glasova. „Lideri glasanja su logotipi s nazivima Mir [rus. svijet i mir], ’Sokol’ i ’Finist’ [junak ruskih bajki]”. Ova tri logotipa su sakupila najviše glasova u javnom glasanju na stranicama natječaja za najbolji naziv i logotip nacionalne platne kartice”, priopćila je glasnogovornica Nacionalnog sistema platnih kartica Elena Bočarova. Službeni rezultati će biti objavljeni 28. svibnja. Istog dana pobjednik će dobiti nagradu u iznosu od 150 tisuća rubalja (2 700 eura).

Nakon finalne dorade dizajna ruske banke će moći izdati plastične kartice nacionalnog platnog sistema. „Kako bi ljudi mogli koristiti nacionalnu platnu karticu ne samo u Rusiju, nego i u inozemstvu, već pregovaramo s nizom međunarodnih platnih sistema, što će omogućiti vlasnicima nacionalne kartice da je u budućnosti koriste i izvan Rusije”, izjavila je Bočarova, prenosi portal Vesti.Ru.

Na natječaj je stiglo ukupno oko 5 500 prijedloga. Najaktivniji su bili stanovnici Moskve, Sankt Peterburga, Tatarstana, Krasnojarskog kraja i Krima. Neki nazivi su predloženi više puta. 36 sudionika natječaja je poslalo logotip s nazivom Mir, a naziv Rose s pratećim logotipom poslalo je 39 sudionika. 34 autora je predložilo logotip s nazivom Rodina [Domovina], javlja RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram