Zatvori
Nikola Dujmović
Foto: PRESS
PoslovniPuls
08/07/2024

Span povećao udio u Trilix-u

IT tvrtka Span izvijestila je u petak da je sklopila ugovor o kupoprodaji 30 posto poslovnog udjela povezane tvrtke Trilix od Mladena Amidžića i to za inznos od 400.000 eura.

Span je time postao vlasnik 90 posto poslovnih udjela Trilixa, dok preostalih deset posto Trilix ima u svom vlasništvu.

Trilix d.o.o. svoje prihode ostvaruje iz usluga od vlastitih softverskih proizvoda i sustava te iz projektnih aktivnosti koje se odvijaju s klijentima iz raznih industrija. Kada su u pitanju usluge, najveći dio prihoda dolazi iz trgovačkog i turističkog sektora dok se projektne djelatnosti odnose na industrije urbane mobilnosti i električnih sustava napajanja prijevoznih sredstava, navode iz Spana.

Ovim preuzimanjem, dodaju, Span dobiva značajan IP (Intelectual Property) Trilix proizvoda te priliku da se njihovim klijentima ponude usluge iz šireg Spanovog portfelja. S obzirom na prepoznatljivost Trilix brenda i njegovu dugogodišnju prisutnost na tržištu, nakon preuzimanja Trilix će nastaviti funkcionirati kao samostalan subjekt unutar Span grupe, poručuju iz te kompanije.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram