Zatvori
Floppy disketa
Foto: Vincent Botta / Unsplash
PoslovniPuls
03/07/2024

Japanska vlada napokon izbacila floppy diskete iz upotrebe

Japanska vlada konačno je eliminirala upotrebu tzv. "floppy" disketa u svim svojim sustavima, dva desetljeća nakon vrhunca njihove upotrebe, dosegnuvši dugo očekivani cilj u kampanji za modernizaciju birokracije, piše Reuters.

Do sredine prošlog mjeseca, japanska Digitalna agencija ukinula je svih 1.034 propisa koji su regulirali njihovu upotrebu, osim jednog ekološkog propisa vezanog za recikliranje vozila.

"Pobijedili smo u ratu protiv disketa", rekao je ministar za digitalizaciju Taro Kono, koji je bio glasan zagovornik eliminacije faks uređaja i druge analogne tehnologije u japanskoj vladi.

Digitalna agencija osnovana je tijekom pandemije koronavirusa, kada je trka za uvođenjem nacionalnog testiranja i cijepljenja otkrila kako se vlada još uvijek oslanja na papirologiju i zastarjelu tehnologiju.

Međutim, napori Japana na digitalizaciji naišli su na brojne prepreke. Aplikacija za praćenje kontakata nije uspjela tijekom pandemije, a prihvaćanje vladine digitalne identifikacijske kartice My Number bilo je sporije nego što se nadalo, uslijed ponovljenih grešaka s podacima, navodi Reuters.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram