Zatvori
Marlink - Diverto
Foto: Marlink
PoslovniPuls
03/07/2024

Francuzi preuzeli hrvatsku IT security tvrtku Diverto

Francuski Marlink, vodeći pružatelj IT security usluga i poslovno-kritičnih ICT rješenja, preuzeo je hrvatski Diverto, pionira u pružanju naprednih IT i OT sigurnosnih rješenja za poduzeća i kritičnu infrastrukturu.

Sa sjedištem u Zagrebu, Diverto pruža usluge kibernetičke sigurnosti. Njegov portfelj pokriva profesionalne usluge uključujući penetracijsko testiranje, red i purple teaming, sigurnosne audite, upravljanje rizicima, usklađenost i druge kibernetičke sigurnosne usluge.

Tvrtka zapošljava više od 50 visokokvalificiranih sigurnosnih stručnjaka s više od 150 sigurnosnih certifikata.

Divertove sposobnosti visoko su komplementarne Marlinkovom portfelju kibernetičkih sigurnosnih rješenja, koji kombinira (SOC) upravljane usluge za udaljene operacije, zajedno s nizom rješenja koja pružaju zaštitu na svim mrežnim i korisničkim razinama, stoji u priopćenju.

"Diverto je oduševljen pridruživanjem Marlink Grupi i radujemo se načinima na koje će naši klijenti i zaposlenici imati koristi od vodećeg pružatelja poslovno-kritičnih ICT rješenja, s globalnim dosegom, financijskom snagom i pristupom novim tržišnim segmentima. Diverto će doprinijeti svojom stručnosti u kibernetičkoj sigurnosti i inženjerskim sposobnostima što će omogućiti stvaranje kompletnog i jedinstvenog portfelja vrhunskih kibernetičkih sigurnosnih rješenja za zadovoljenje rastućih potreba Marlinkovih klijenata", izjavio je CEO Diverta, Bože Šarić.

Vrijednost preuzimanja nije službeno objavljena, no navodno je riječ o iznosu od oko 20 milijuna eura.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram