Zatvori
AliExpress
Foto: cardmapr.nl / Unsplash
PoslovniPuls
12/06/2024

Kinezi planiraju dodatno "pogurati" svoje e-commerce divove

Kinesko ministarstvo trgovine objavilo je u utorak nacrt propisa koji bi trebali podržati online trgovinu na domaćem tržištu, kao i u međunarodnoj robnoj razmjeni.

Kina je istog dana signalizirala potporu kompanijama u izgradnji skladišta u inozemstvu, što ukazuje na planove za poticanje ovog brzorastućeg sektora unutar Kine, ali i na globalnoj razini.

Tvrtke kao što su Shein, Temu (u vlasništvu PDD-a) i Alibabin AliExpress uspješno plasiraju proizvode na svjetska tržišta, bilježeći snažan rast tijekom proteklih godina.

Prekogranična e-trgovina otvorila je nove prilike za rast tvrtkama koje su se ranije fokusirale na domaću potrošnju, ali su se suočile s problemima zbog usporavanja gospodarske aktivnosti, krize na tržištu nekretnina i povećane nesigurnosti radnih mjesta.

Tamošnje ministarstvo trgovine navelo je da će se raditi na poboljšanju upravljanja prekograničnim podacima i optimizaciji nadzora prekograničnog izvoza.

Državna uprava planira 'očistiti' financijske kanale i pomoći kompanijama u sektoru prekogranične online trgovine da podignu svoje poslovanje na globalnu razinu, poručili su iz kineskog ministarstva trgovine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram