Zatvori
Centar gaming industrije - Novska
Foto: PRESS
PoslovniPuls
05/06/2024

Kreće izgradnja gaming centra u Novskoj ukupne vrijednosti 100 milijuna eura

U utorak je u Novskoj potpisan ugovor o financiranju prve faze izgradnje Gaming centra Novska.

Ovo će biti prvi centar te vrste u Europi, kao i prvi projekt financiran iz novog europskog Fonda za pravednu tranziciju. Nositelj projekta je Javna ustanova Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije, a partneri su Sisačko-moslavačka županija, Razvojna agencija SIMORA i Grad Novska.

Prva faza bit će financirana s bespovratnih 26,3 milijuna eura, dok će ukupno financiranje cijelog projekta dostići 100 milijuna eura. Gaming centar će biti izgrađen u Poduzetničkoj zoni Grada Novske na površini od osam hektara.

Kampus će se sastojati od nekoliko zgrada: fakulteta sa sportskom dvoranom i bazenom, studentskog doma za smještaj 250 studenata, akceleratora s VR studiom, inkubatora s dvoranom za testiranje videoigara i drugih pratećih sadržaja. Dominantni dio prostora bit će arena za e-sport, koja će izgledom podsjećati na prizemljeni NLO, s 2500 mjesta za gledatelje i prostorom za gaming natjecanja.

U budućem gaming kampusu će se provoditi petogodišnji visokoobrazovni studij s 50 studenata godišnje te srednjoškolski program za 24 učenika. U prvoj fazi projekta gradit će se prometnice, sportski tereni, zgrade fakulteta, studentski dom i energana. Građevinski radovi započinju ove godine, a završetak i otvorenje gaming centra očekuju se 2027. godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram