Zatvori
X društvena mreža
Foto: Alexander Shatov / Unsplash
PoslovniPuls
04/06/2024

Muskova društvena mreža X dala zaleno svjetlo za AI-jem generiran sadržaj za odrasle

Muskova platforma X formalno daje zeleno svjetlo za sadržaj za odrasle, dopuštajući slike i videozapise s +18 tematikom — uz nekoliko ograničenja, piše Business Insider.

Korisnici X-a tako od sada i službeno mogu dijeliti golotinju i seksualni sadržaj — uključujući pornografiju generiranu umjetnom inteligencijom (AI) — "pod uvjetom da je sadražaj ispravno označen i nije istaknut na vidljivim mjestima poput profilnih fotografija ili pozadinske slike", stoji u novim pravilima na X-u.

Tvorci sadržaja također moraju uključiti postavke koje će uzrokovati da se upozorenje o sadržaju za odrasle pojavi na vrhu njihovih objava. Korisnici mlađi od 18 godina — ili oni koji odbiju pružiti datum rođenja — neće moći kliknuti na takav sadržaj.

Sadržaj koji iskorištava ili seksualizira maloljetnike također je zabranjen, navodi se u pravilima na X-u.

"Vjerujemo u autonomiju odraslih da se bave i stvaraju sadržaj koji odražava njihova vlastita uvjerenja, želje i iskustva", poručili su iz bivšeg Twittera.

U ožujku je Bloomberg izvijestio kako X testira mogućnost stvaranja i moderiranja zajednica s +18 sadržajem.

Voditelj inženjeringa platforme, Haofei Wang, nedavno je rekao kako će lajkovi na sadržaju za odrasle biti privatni kako bi korisnici mogli lajkati sadržaj bez javnog otkrivanja.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram