Zatvori
Mark Zuckerberg
Foto: Anthony Quintano
PoslovniPuls
14/05/2024

Zuckerberg danas slavi 40. rođendan: Evo kako je došao do bogatstva od 169 mlrd. dolara

Suosnivač Facebooka, Mark Zuckerberg, danas slavi 40. rođendan, a prema Bloombergovim podacima, njegovo osobno bogatstvo iznosi 169 milijardi dolara, što ga čini četvrtom najbogatijom osobnom na svijetu.

Zuckerberg je najveći pojedinačni dioničar u Facebooku i drži 13 posto dionica ove globalno utjecajne kompanije čije su dionice zabilježile rast od 700 posto u proteklom desetljeću.

A kada troši - Zuckerberg to radi sa stilom. Tako je kupio najmanje 1.200 jutara zemlje na Havajima, uključujući oko 750 jutara za koje je navodno platio 100 milijuna dolara i 600 jutara za koje je platio 53 milijuna dolara. Na dijelu imanja, Zuckerberg navodno gradi kompleks vrijedan 100 milijuna dolara za slučaj katastrofe, uključujući podzemno sklonište od 5.000 kvadratnih stopa koje će biti samoodrživo, s vlastitim izvorima energije, hrane i vode, piše Business Insider.

Zuckerberg također voli svoje vodene "igračke". Iako je u jednom trenutku postao poznat po svojoj električnoj dasci za surfanje vrijednoj 12.000 dolara, , nedavno je potrošio mnogo više na daleko skuplju igračku: megajahtu Launchpad, koja je svoje prvo putovanje imala u ožujku. Vrlo malo detalja o brodu je objavljeno, ali navodno je koštao oko 300 milijuna dolara.

Godine 2015. Zuckerberg se obvezao donirati 99% svojih dionica Facebooka tijekom svog života. Inicijativa Chan Zuckerberg koju vodi sa svojom suprugom posvećena je "iskorjenjivanju bolesti i poboljšanju obrazovanja, te rješavanju potreba naših lokalnih zajednica."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram