Zatvori
Reddit logotip
Foto: Reddit
PoslovniPuls
08/05/2024

Reddit ipak nije "ćorak": Wall Street zadovoljan s performansama popularnog online foruma

Reddit je jučer po prvi put objavio kvartalne poslovne rezultate kao javno izlistana kompanija.

Najveći internetski forum je nadmašio očekivanja analitičara i izvijestio o prihodu od 243 milijuna dolara u prvom kvartalu, što je povećanje od 48% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tvrtka se također pohvalila rekordnih 82,7 milijuna dnevnih aktivnih korisnika, što je povećanje od 37% u odnosu na prethodnu godinu. Dionice Reddit-a bilježe rast od gotovo 15 posto u trgovanju nakon zatvaranja burze.

"Ovo je snažan početak godine i prekretnica za Reddit i naše zajednice otkada smo se pojavili kao javno izlistana kompanija," rekao je suosnivač i izvršni direktor Reddita Steve Huffman. "Vidimo ovo kao početak novog poglavlja dok radimo na izgradnji sljedeće generacije Reddita."

Iako Reddit još uvijek nije dostigao profitabilnost, neto gubitak od 8,19 dolara po dionici bio je ispod gubitka od 8,75 dolara po dionici za koji su se investitori pripremali, navodi Business Insider.

"Na ne-GAAP osnovi, prilagođeni EBITDA bio je približno 10 milijuna dolara u prvom tromjesečju," rekao je glavni financijski direktor Drew Vollero. "Ovo je naš prvi profitabilni kvartal na osnovi prilagođenog EBITDA-e, to je sjajno s obzirom da je ovo u digitalnom oglašavanju tradicionalno najsporiji kvartal u godini."

U međuvremenu, troškovi istraživanja i razvoja porasli su za 300% u odnosu na prethodnu godinu dok je tvrtka ojačavala svoje partnerske odnose s kompanijama koje razvijaju umjetnu inteligenciju i strategije oglašavanja. Tvrtka je rekla kako je segment performance oglašavanja pokrenuo više od polovice rasta prihoda u kvartalu.

"Pravi 'bankomat' su Redditovi poslovni ugovori o licenciranju podataka za umjetnu inteligenciju, poput ugovora od 60 milijuna dolara godišnje s Googleom," rekao je Jeremy Goldman, analitičar u Emarketeru. "S distribuiranim ljudskim moderiranjem, Reddit je dobro pozicioniran za otkrivanje i sprečavanje AI-generiranog spama, što mu daje prednost nad konkurentima."

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram