Zatvori
Silvio Kutić
Foto: Infobip
PoslovniPuls
10/04/2024

Infobip otvorio ured u Bjelovaru

Vodnjanski IT div Infobip proširip je svoje poslovanje otvaranjem novog ureda u Bjelovaru, čime je osigurala radna mjesta za desetak stručnjaka. Na svečanom otvorenju, gradonačelnik Dario Hrebak najavio je novo smanjenje poreznih stopa na dohodak, što dodatno potiče razvoj lokalne zajednice.

Infobip, s više od 17 godina iskustva, ima globalnu prisutnost sa 3400 zaposlenika na šest kontinenata i u više od 75 ureda diljem svijeta. Novootvoreni ured u Bjelovaru najmlađi je u nizu, a Damir Prusac, potpredsjednik za inženjerstvo tvrtke, istaknuo je zadovoljstvo što Infobip širi svoje poslovanje i na domaćem tlu.

"Imamo mješovite i razvojne urede, a ovaj ured je mješovitog tipa. Nadamo se da ćemo ići u smjeru da bude što više razvojnog tipa. Inače smo poprilično izbirljivi kod odabira same lokacije zbog puno razloga. Moramo se uvjeriti da postoji potencijal rasta, kvaliteta dostupnog kadra i kulturološka blizina i naravno, ovdje nismo imali nekakve dvojbe, pogotovo nakon razgovora s predstavnicima grada i Tehnološkog parka", rekao je Prusac.

Ističući perspektivu rasta i podršku institucija, Prusac je naglasio da Infobip posjeduje vlastiti start-up inkubator koji podržava 300 tvrtki, kako iz regije, tako i iz cijelog svijeta.

"U ovom konkretnom slučaju to znači da imamo određeno iskustvo koje možemo prenijeti na lokalne kompanije i možemo biti mentori. Nadam se da ćemo sponu s Veleučilištem u Bjelovaru uspostaviti na lijep način i sve objedinimo u jednu hrvatsku, ali i svjetsku priču", zaključio je potpredsjednik za inženjerstvo u Infobipu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram