Zatvori
Ryan Reynolds
Foto: YouTube
PoslovniPuls
02/04/2024

Ryan Reynolds opet uspješan: Glumčeva tvrtka preuzeta za 6,3 mlrd. dolara

Investicijska tvrtka Advent International preuzima kanadsku tvrtku Nuvei u poslovnom dogovoru u gotovini koji ovaj fintech vrednuje na iznos od 6,3 mlrd dolara, javlja Reuters. Jedan od ulagača u Nuvei je i američki glumac, ali i uspješni serijski ulagač, Ryan Reynolds.

Prije izvještaja o potencijalnom dogovoru koji su se pojavili sredinom ožujka, dionice Nuveija su izgubile gotovo 15% svoje vrijednosti.

Advent će otkupiti dionice Nuveija po cijeni od 34 dolara po dionici, što je 56% više u odnosu na posljednju postignutu cijenu.

Izvršni direktor tvrtke Philip Fayer nastavit će voditi Nuvei, a sjedište tvrtke ostaje u Montrealu, priopćeno je.

Nuvei pruža tehnologiju plaćanja tvrtkama, omogućujući im plaćanje i prihvaćanje transakcija bez obzira na lokaciju ili preferirani način plaćanja njihovih kupaca.

Očekuje se kako će postojeći dioničari - Fayer, investicijska firma Novacap i kanadski mirovinski fond CDPQ - neizravno posjedovati ili kontrolirati otprilike 24%, 18% odnosno 12% udjela u vlasništvu privatne tvrtke nakon zaključenja preuzimanja, navodi Reuters.

"Posljednjih nekoliko godina mnoge fintech tvrtke dramatično su se povukle s perspektive tržišne vrijednosti", rekao je Rob Galtman, viši direktor u Fitch Ratingsu.

Takve tvrtke možda traže privatizaciju kako bi smanjile troškove i izbjegle kvartalna izvještavanja koji se obavezni kada je riječ o javno izlistanim tvrtkama.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram