Zatvori
Reddit logo
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
22/03/2024

Redditove dionice su hit: Prvi dan trgovanja donio veliki rast cijene

Dionice popularnog internetskog forma Reddit ostvarile su snažan rast prvog dana trgovanja nakon uspješne inicijalne javne ponude dionica (IPO), zaključivši dan s gotovo 50% rasta u odnosu na početnu cijenu od 34 dolara po dionici, dok je zaključna cijena iznosila 50 dolara.

Debi ove društvene mreže na njujorškoj burzi bio je nestrpljivo očekivan, s obzirom na zastoj u javnim ponudama tijekom protekle dvije godine. Reddit je prva veća društveno - medijska tvrtka koja je izlistana na burzi još od Pinteresta 2019. godine.

Prihodi Reddita u 2023. porasli su za otprilike 20% u odnosu na prethodnu godinu, dostižući 804 milijuna dolara. Oko 98% prihoda u trećem kvartalu prošle godine generirano je od oglašavanja na platformi.

Neto gubitak tvrtke smanjen je s 158,6 milijuna dolara u 2022. na 90,8 milijuna dolara prošle godine.

U intervjuu za Yahoo Finance, suosnivač i izvršni direktor Reddita Steve Huffman napomenuo je kako je tvrtka bila profitabilna na temelju prilagođenog EBITDA-e u drugoj polovici prošle godine.

"Mislim da smo, ako možemo nastaviti tako, u odličnoj poziciji", rekao je Huffman. "Imamo tako visoke marže da, ako samo nastavimo prodavati i budemo pažljivi s troškovima, ova tvrtka raste na zaista impresivan način."

Reddit ima oko 500 milijuna mjesečnih posjetitelja i 73 milijuna dnevno aktivnih korisnika.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram