Zatvori
Mustafa Suleyman
Foto: Wikimedia Commons
PoslovniPuls
20/03/2024

Microsoft "akvizirao" jednog od najvećih AI stručnjaka

Mustafa Suleyman, suosnivač glasovitog AI startupa Inflection i Googleove AI istraživačke divizije Deepmind, angažiran je od strane Microsofta da vodi njihov odjel za umjetnu inteligenciju za potrošače, Microsoft AI. Suosnivač Inflectiona i bivši glavni AI znanstvenik, Karén Simonyan, pridružuje se Suleymanu u Microsoftu i zajedno će raditi na projektu Copilot i drugim AI proizvodima i istraživanjima, objavio je Microsoft.

"Poštujem Mustafu već nekoliko godina i veliki sam obožavatelj njegovog rada kao suosnivača DeepMinda i Inflectiona, te kao vizionara, stvaratelja proizvoda i graditelja pionirskih timova koji se bave hrabrim misijama", poručio je izvršni direktor Microsofta, Satya Nadella.

Microsoft ima bliske veze s Inflectionom, budući da su ranije sudjelovali u 1,3 mlrd. dolara teškoj investiciji u ovoj startup, zajedno s suosnivačem LinkedIn-a Reidom Hoffmanom i Billom Gatesom.

Ipak, američki tehnološki mediji se pitaju koja je budućnost Inflection AI-a nakon odlaska njegovih vodećih ljudi.

Iz Inflectiona diplomatski poručuju kako će odustati od daljnjeg razvoja svog AI chatbota naziva "Pi" te se ubuduće fokusirati na gradnju i testiranje generativnih AI modela za druge tvrtke.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram