Zatvori
Foto: FREEPIK
PoslovniPuls
30/06/2023

Suosnivač LinkedIn-a za svoj AI startup dobio podršku Billa Gatesa i NVIDIA-e

Inflection AI, startup o kojem ćemo još sigurno puno toga čuti u bližoj budućnosti, objavio je u četvrtak kako je uspješno prikupio 1,3 milijarde dolara od ulagača među kojima se nalaze Microsoft i Nvidia.

Prema Reutersu, investicija koja uključuje kombinaciju gotovine i kredita za korištenje cloud servera , vrednuje Inflection AI na iznos od 4 mlrd. dolara.

Podsjetimo, Inflection je prošlog mjeseca predstavio svoj chatbot Pi. Osnovan od strane suosnivača Google DeepMinda, Mustafe Sulejmana, i suosnivača LinkedIna, Reida Hoffmana, Inflection je fokusiran na izgradnju proizvoda umjetne inteligencije za potrošače i prema mnogima je najveći konkurent OpenAI-u.

Pi koristi tehnologiju generativne umjetne inteligencije, sličnu ChatGPT-u, za interakciju s korisnicima putem dijaloga, omogućavajući ljudima postavljanje pitanja i dijeljenje povratnih informacija. Inflection je izjavio kako želi izgraditi personaliziranu umjetnu inteligenciju koja će pomoći ljudima u planiranju, raspoređivanju, prikupljanju informacija i obavljanju drugih zadataka.

Inflection AI sa sjedištem u Palo Altu u Kaliforniji, zapošljava samo 35 ljudi. U prvoj rundi financiranja početkom 2022. godine, prikupili su 225 milijuna dolara kapitala za razvoj svoje AI tehnologije.

Prošlog tjedna su objavili izvješće o svom modelu Inflection-1, koji pokreće Pi, tvrdeći da je nadmašio većinu dostupnih modela.

"Kapital koji smo osigurali bit će iskorišten za izgradnju računalne snage kako bi se razvio još moćniji temeljni model", izjavio je Sulejman, izvršni direktor Inflectiona.

"Razvit ćemo skupinu od oko 22.000 H100 uređaja. To je otprilike tri puta više računalne snage nego što je korišteno za obuku GPT4", dodao je.

Reuters navodi kako su u posljednjoj rundi ulaganja sudjelovali i Bill Gates, kao i bivši izvršni direktor Google-a, Eric Schmidt.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram