Zatvori
Fast Company nagrada
Foto: Fast Company
PoslovniPuls
20/03/2024

Fast Company: Infobip jedna od najinovativnijih kompanija na svijetu

Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip prva je hrvatska kompanija uvrštena na popis najinovativnijih tvrtki na svijetu časopisa Fast Company.

Na popisu su tvrtke koje svojim inovacijama oblikuju industriju i kulturu, postavljaju nove standarde, bilježe izvanredna dostignuća i svojim aktivnostima nameću prekretnice u svojim gospodarskim sektorima. Pored popisa 50 najinovativnijih tvrtki na svijetu, časopis Fast Company odao je priznanje nizu organizacija (ukupno 606 njih) u 58 različitih sektora i regija, među kojima je i Infobip.

Pet najinovativnijih tvrtki u izboru časopisa Fast Company su Nvidia, Novo Nordisk, Microsoft, United Auto Workers i National Women’s Soccer League (Američka ženska nogometna liga).

„Inovacije su u središtu svega što radimo u Infobipu i drago nam je da je časopis Fast Company prepoznao naša postignuća. Naša tehnologija mijenja način na koji organizacije komuniciraju sa svojim korisnicima, bilo da je riječ o automobilskoj industriji, maloprodaji, financijskim uslugama, zdravstvenoj zaštiti ili nekim drugim društvenim djelatnostima“, rekao je Silvio Kutić, glavni izvršni direktor Infobipa.

„Primjenjujemo našu inovativnu tehnologiju kako bismo transformirali različite industrijske vertikale. Budućnost konverzacije već je stigla, a mi organizacijama pomažemo da ubrzaju svoju digitalnu transformaciju i prebace se na intuitivnu, dvosmjernu interakciju sa svojim korisnicima putem kanala i chat aplikacija koje korisnici koriste u komunikaciji sa svojim obiteljima i prijateljima“, dodao je Kutić.

Infobip je surađivao s tvrtkama poput Ubera, Bolta i Cabifyja na uvođenju inovativnih modela unutar automobilske industrije i transformacije komunikacije s korisnicima. Jedan od posljednjih značajnih Infobipovih projekata je onaj s Uberom u Indiji, kada je razvio chatbot koji se temelji na umjetnoj inteligenciji i korisnicima omogućuje naručivanje vožnji putem aplikacije WhatsApp. Riječ je o prvoj inicijativi takve vrste u svijetu koja korisnicima Ubera pruža besprijekorno iskustvo rezerviranja usluge prijevoza.

Popis najinovativnijih tvrtki na svijetu prepoznatljiv je i prestižan projekt časopisa Fast Company i jedan od najiščekivanijih uredničkih materijala svake godine. Nakon što su prošli kroz tisuće zaprimljenih prijava, urednici i novinari časopisa Fast Company odabrali su tvrtke koje potiču napredak diljem svijeta i u različitim industrijama. Rezultat je svjetski vodič kroz inovacije današnjice: od startup tvrtki u ranim fazama razvoja do nekih od najvrjednijih tvrtki na svijetu. Materijali vezani za popis najinovativnijih tvrtki na svijetu dostupni su na stranici časopisa Fast Company, a u tiskanom će obliku biti objavljeni 26. ožujka, navodi se u priopćenju Infobipa.

„Naš popis najinovativnijih tvrtki na svijetu predstavlja ne samo sveobuhvatan uvid u inovacijsko gospodarstvo, već i pregled trendova u poslovanju koji su odredili proteklu godinu“, istaknuo je glavni urednik časopisa Fast Company Brendan Vaughan. „Tijekom 2023. godine bili smo svjedoci izvanrednih inovacija u različitim industrijama, no isto tako smo uočili i nekoliko jasnih obrazaca: sve veći utjecaj umjetne inteligencije, trijumfalni povratak manifestacija uživo i golemi napredak u rješavanju problema globalnog zagrijavanja (tzv. climate tech). Suočeni smo sa zastrašujućim izazovima na brojnim poljima, no rješenja kojima smo odali počast našim popisom daju mi nadu u budućnost“, dodao je Vaughan.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram