Zatvori
Samsung mobitel i Reddit
Foto: Erik Mclean / Unsplash
PoslovniPuls
18/03/2024

Reddit za svoj IPO bilježi veliki interes institucionalnih ulagača

Redditov izlazak na burzu privlači veliku pozornost institucionalnih ulagača, navodi Reuters i piše kako je interes ulagača čak četiri do pet puta veći od ponude kompanijinih dionica.

Podsjetimo, Reddit kroz IPO pokušava prikupiti do 748 milijuna dolara svježeg kapitala, uz valuaciju kompanije od 6,5 milijardi dolara.

Reddit je već smanjio svoja očekivanja za tržišnu kapitalizaciju nakon što je procijenjen na 10 milijardi dolara u posljednjoj velikoj ulagačkoj rundi iz 2021. godine.

Unatoč lojalnosti mnogih korisnika, Reddit bilježi gubitak svake godine još od svog pokretanja 2005. godine i zaostao je za komercijalnim uspjehom drugih društvenih platformi poput Facebooka i X-a (bivši Twitter).

Fokus mnogih korisnika Reddita na specifične teme i pomalo "opušten" pristup moderaciji sadržaja platforme bio je problem za neke oglašivače, piše Reuters. Reddit se naime oslanja na dobrovoljce iz svoje korisničke baze kojima je prepuštena moderacija sadržaja na platformi.

Prema posljednjim javno objavljenim podacima, Reddit ima 73 milijuna dnevno aktivnih korisnika.

Da ne bude sve idilično u Redditovom IPO-u pobrinula za američka Komisija za burze iz vrijednosnice (SEC) koja je pokrenula istragu nakon što je Reddit potvrdio "licenciranje" svojih podataka za potrebe obuke Googleovih AI modela.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram