Zatvori
Zalando
Foto: PRESS
PoslovniPuls
14/03/2024

Europski online modni div bilježi strelovit rast dobiti

U financijskoj godini 2023., Zalando, vodeća europska platforma za online shopping, zabilježila je značajan porast dobiti, unatoč blagom smanjenju prihoda i aktivnih korisnika. Zalandova dobit tako je skočila na 83 milijuna eura, što predstavlja impresivan porast u usporedbi s prethodnom godinom, kada je ista iznosila 16,8 milijuna eura.

Ovaj rast uglavnom se pripisuje uspješnom rezanju troškova, što je rezultiralo prilagođenom operativnom dobiti (EBIT) od 349,9 milijuna eura u prošloj godini, u usporedbi s 184,6 milijuna eura godinu dana ranije.

Iako su prihodi od prodaje odjeće, obuće i kozmetike stagnirali na 10,1 milijardu eura prošle godine, nakon što su 2022. iznosili 10,3 milijarde eura, broj aktivnih kupaca na Zalando platformi blago je opao s 51,2 milijuna na 49,6 milijuna.

Zalando je također objavio svoja očekivanja za tekuću godinu, predviđajući prilagođeni EBIT između 380 i 450 milijuna eura, uz očekivani rast prihoda do pet posto.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram