Zatvori
Android maskota
Foto: Denny Müller / Unsplash
PoslovniPuls
06/03/2024

Microsoft gasi podršku za Android aplikacije u Windowsima 11

Microsoft neočekivano gasi podršku za Android aplikacije u sustavu Windows 11 i to već od iduće godine. Softverski div prvi put je najavio integraciju Android aplikacija u sustav Windows 11 putem Amazonovog Appstore-a prije gotovo tri godine, ali ovaj podsustav za Android sada će bez dodatnih objašnjenja biti ugašen, prenosi TheVerge.

"Microsoft završava podršku za Windows podsustav za Android™️ (WSA)," stoji u novom dokumentu podrške tvrtke Microsoft. "Kao rezultat toga, Amazon Appstore na Windowsu i sve aplikacije i igre koje ovise o WSA više neće biti podržane od 5. ožujka 2025."

Ako trenutno koristite Android aplikacije iz Amazon Appstorea, imat ćete i dalje pristup njima nakon datuma prekida podrške, ali nećete moći preuzimati nove nakon što Microsoft stavi izvan uporabe svoj Android podsustav sljedeće godine.

Ovo je iznenađujući potez nakon što je Microsoft kontinuirano ažurirao svoj Windows podsustav za Android tijekom proteklih nekoliko godina. Amazon tvrdi kako će pružiti "glatko iskustvo završetka podrške za razvojne programere i korisnike Amazon Appstorea na Windowsu 11" zajedno s Microsoftom.

Od današnjeg datuma neće se zaprimati nove Android aplikacije usmjerene na Windows 11, no postojeće će se moći i dalje održavati i ažurirati, poručili su iz Microsofta.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram