Zatvori
Elon Musk u SpaceX
Foto: NASA/Joel Kowsky
PoslovniPuls
15/02/2024

Nakon Neuralinka Musk prebacio sjedište SpaceX-a u Teksas

Svemirska kompanija SpaceX, koju vodi izvršni direktor Elon Musk, objavila je u srijedu preseljenje svog pravnog sjedišta iz Delawarea u Teksas.

"SpaceX je premjestio svoje sjedište iz Delawarea u Teksas! Ako je vaša tvrtka još uvijek registrirana u Delawareu, preporučujem preseljenje u drugu (saveznu) državu što je prije moguće", izjavio je Musk putem svog profila na platformi X (bivši Twitter).

Ova odluka je uslijedila nakon što je Muskov kompenzacijski paket za Teslu, težak 56 mlrd. dolara, srušen odlukom sutkinje savezne države Delaware.

Podsjetimo, Musk je već najavio kako će dioničari Tesle uskoro glasovati o premještanju sjedišta kompanije u Teksas.

"Glasovi javnosti su jasno u korist Teksasa! Tesla će odmah pokrenuti glasovanje dioničara o promjeni države osnivanja u Teksas", izjavio je Musk putem platforme X ranije ovog mjeseca.

Također, Muskova tvrtka koja se bavi istraživanjem moždanih računalnih čipova, Neuralink, prošlog je tjedna promijenila svoju lokaciju osnivanja iz Delawarea u Nevadu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram