Zatvori
Adam Neumann
Foto: Max Morse - TechCrunch
PoslovniPuls
07/02/2024

(Navodni) veliki povratak kontroverznog poduzetnika Adama Neumanna

Suosnivač WeWork-a, Adam Neumann, iskazao je želju za ponovnim preuzimanjem tvrtke koju je osnovao prije više od deset godina, a koja ga je izbacila iz upravljačke pozicije devet godina kasnije, tvrdeći da je podršku dobivao od "dobro poznatih izvora kapitala", uključujući Third Point, hedge fond Dana Loeba.

Prema pisanju DealBook-a, Neumannova ponuda za preuzimanje WeWork-a prvi put je objavljena u utorak, a temelji se na pismu koje je poslao Neumannov savjetnik. Hedge fond Third Point, čije je ime bilo povezano s Neumannovom inicijativom, izjavio je za CNBC da su razgovori s Neumannom bili u ranoj fazi te da nisu odobrili nikakvo financiranje.

"Izvršni direktor Third Point-a, zajedno s Adamom Neumannom i Flowom, vodio je samo preliminarne razgovore o njihovim idejama za WeWork, ali nisu se obvezali sudjelovati u bilo kojoj transakciji", poručili su iz Third Point-a.

"WeWork je izuzetna tvrtka, pa redovito primamo izraze interesa od vanjskih strana. Mi i naši savjetnici pažljivo razmatramo te prijedloge kako bismo djelovali u najboljem interesu tvrtke", izjavio je glasnogovornik WeWork-a.

Podsjetimo, WeWork je podnio zahtjev za stečaj u studenom 2023. nakon niza financijskih problema. Neumann je podnio ostavku 2019. zbog rastuće zabrinutosti ulagača oko njegovog upravljanja kompanijom.

"I dalje vjerujemo da naše trenutne napore - rješavanje neodrživih troškova najma i restrukturiranje poslovanja - čine WeWork najbolje pozicioniranom kao neovisnu, vrijednu, financijski snažnu i održivu tvrtku", poručili su iz WeWork-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram