Zatvori
WeWork znak na ulici
Foto: Cars & Life Blog / Unsplash
PoslovniPuls
18/04/2024

Čini se kako je osnivač WeWork-a ozbiljan u namjeri otkupa tvrtke iz bankrota

Osnivač WeWork-a, Adam Neumann, podnio je novi zahtjev za otkup tvrtke, u trenutku dok WeWork pokušava osigurati financijsku injekciju tešku stotine milijuna dolara kako bi izašla iz stečaja i izbjegla rasprodaju, izvijestio je Financial Times.

Globalni provider co-working uredskog prostora u nedostatku je gotovine i treba do 400 milijuna dolara novog financiranja kako bi dobio šansu za ponovni izlazak na tržište.

Alex Spiro, odvjetnik Neumannove tvrtke za nekretnine Flow, rekao je za FT da su zajedno sa svojim financijskim partnerima spremni nadmašiti bilo koju drugu ponudu koju je WeWork primio i to za 10%.

Podsjetimo, Adam Neumann podnio je ponudu tešku više od 500 milijuna dolara za otkup WeWorka, izvijestila je agencija Reuters prošlog mjeseca pozivajući se na osobu upućenu u situaciju.

WeWork, kojeg podržava japanski investicijski div SoftBank, poručio je ranije ovog mjeseca kako cilja na izlazak iz bankrota u SAD-u i Kanadi do kraja svibnja i trenutno pregovara za smanjenje svojih obveza za najam u vrijednosti većoj od 8 milijardi dolara, što predstavlja više od 40 posto njihovog uredskog portfelja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram